Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Winnaar Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Afgelopen 11 mei maakte de jury bekend wie de winnaar is van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2021. Zij hebben gekozen voor het initiatief Onbeperkte Evenementen van Stichting Sandy Moves. Onbeperkte Evenementen organiseert evenementen voor mensen met een chronische aandoening of beperking.

Onze missie is heel Nederland in beweging

Door jaarlijks vrijwel onze volledige opbrengst af te dragen aan de Nederlandse sport, goede doelen en de samenleving, zorgen we dat beweging voor heel veel mensen mogelijk wordt. Om deze missie extra kracht bij te zetten, reiken we jaarlijks een prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 als aanmoediging. De overige drie genomineerden winnen ieder €5.000 om ook hun missie te ondersteunen.

De genomineerden

De aanmeldingen zijn op diverse criteria beoordeeld: hoe breng je Nederland(ers) in beweging, wat is de impact en uitvoerbaarheid, creativiteit, moed en originaliteit. Uiteindelijk selecteerde de jury vier finalisten:

  • WhatsAAP
  • Ommetje-app
  • Beter uit Bed
  • Onbeperkte Evenementen
Lees meer over de genomineerden

Voorgaande winnaars

Winnaars 2020

Alle vier de genomineerden werden aangewezen als winnaar: Danspaleis, Meet-n-Move, Kantinebaas en De Onbeperkte Elfstedentocht.

Lees meer

Winnaar 2019

'ZekerBewegen', een initiatief van Judo Bond Nederland, werd bekroond met de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs.

Lees meer

Winnaar 2018

Stichting 'Oud Geleerd Jong Gedaan' was in 2018 de eerste winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Lees meer

Maak kennis met de juryleden

Bibian Mentel

Juryvoorzitter, Paralympisch kampioen snowboarden

Op 29 maart 2021 is Bibian Mentel overleden. Zij heeft zich tot het laatste moment met veel passie en plezier ingezet als juryvoorzitter. Wij zijn haar hier zeer dankbaar voor.

Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij wil Pieter mensen via sport en beweging stimuleren om in actie te komen voor een betere maatschappij.

Hugo Borst

Schrijver, presentator, voetbalcriticus

Hugo Borst oogstte veel lof voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg. Dit manifest staat voor het realiseren van fatsoenlijke verpleeghuiszorg voor ouderen.

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit

Haar doel: haar ruime kennis en ervaring aanwenden voor het verbreden en verdiepen van het vak sport en recht en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hedy d'Ancona

Sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze politicus werd. Ze was o.a. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Veelgestelde vragen