Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

De Nederlandse Loterij in Beweging Prijs kent dit jaar twee winnaars. Stichting KLABU en theaterproductie Laat Het Licht Aan delen de geldprijs van €50.000 en ontvangen ieder €25.000 voor hun initiatief. KLABU heeft een plan om jonge alleenstaande minderjarige asielzoekers te laten sporten en ze daarmee met elkaar in verbinding te brengen en een mentale boost te geven. De voorstelling Laat Het Licht Aan is erop gericht om jongeren depressieve gevoelens bij zichzelf of leeftijdgenoten te laten herkennen en vervolgens energie en motivatie terug te laten vinden.

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs winnaars

Gelijkwaardige winnaars

De Nederlandse Loterij in Beweging Prijs is een juryprijs. Na pitches van de vier genomineerden besloot de jury dat er echt sprake was van twee gelijkwaardige winnaars, waarna besloten werd dat de prijs gedeeld moest worden.

Meer over de winnaars

Onze missie is heel Nederland in beweging

Door jaarlijks vrijwel onze volledige opbrengst af te dragen aan de Nederlandse sport, goede doelen en de samenleving, zorgen we dat beweging voor heel veel mensen mogelijk wordt. Om deze missie extra kracht bij te zetten, reiken we jaarlijks een prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. In 2022 reikt Nederlandse Loterij voor de vijfde keer de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit.

Maak kennis met de juryleden

Fien Vermeulen

Mediapersoonlijkheid, presentator en schrijver

In 2022 heeft Fien zich aangesloten bij de groep ambassadeurs van Nederlandse Loterij. Zij is hiermee de eerste ambassadeur voor de 18 goede doelen die Nederlandse Loterij jaarlijks steunt.

Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij wil Pieter mensen via sport en beweging stimuleren om in actie te komen voor een betere maatschappij.

Hugo Borst

Schrijver, presentator, voetbalcriticus

Hugo Borst oogstte veel lof voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg. Dit manifest staat voor het realiseren van fatsoenlijke verpleeghuiszorg voor ouderen.

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit

Haar doel: haar ruime kennis en ervaring aanwenden voor het verbreden en verdiepen van het vak sport en recht en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hedy d'Ancona

Sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze politicus werd. Ze was o.a. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Voorgaande winnaars

Winnaar 2021

De jury koos voor Onbeperkte Evenementen van Stichting Sandy Moves. Zij organiseren evenementen voor mensen met een chronische aandoening of beperking.

Lees meer

Winnaars 2020

Alle vier de genomineerden werden aangewezen als winnaar: Danspaleis, Meet-n-Move, Kantinebaas en De Onbeperkte Elfstedentocht.

Lees meer

Winnaar 2019

'ZekerBewegen', een initiatief van Judo Bond Nederland, werd bekroond met de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs.

Lees meer

Winnaar 2018

Stichting 'Oud Geleerd Jong Gedaan' was in 2018 de eerste winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Lees meer

Veelgestelde vragen