Brandwondenstichting
Terug

Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting speelt een centrale rol in brandwondenzorg Nederland. Samen met brandwondpatiƫnten, onderzoekers, artsen en zorgprofessionals uit de 3 brandenwondencentra wordt bepaald waar onderzoek naar gedaan moet worden. Deze nauwe samenwerking maakt baanbrekend onderzoek mogelijk dat internationaal hoog aangeschreven staat en dat relatief snel toegepast kan worden. Ook voor het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de brandwondenzorg en lotgenotencontact is veel aandacht.

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij ontvangt de Brandwonden Stichting dit jaar ā‚¬456.940. "Deze bijdrage zorgt ervoor dat wij de best mogelijke zorg kunnen bieden aan mensen met ernstige brandwonden. Tegelijkertijd doen wij onderzoek om het genezen van brandwonden zonder littekens mogelijk te maken."

Onderzoek

"Een toekomst zonder littekens"

De Nederlandse Brandwonden Stichting krijgt geen subsidie en is daarom afhankelijk van giften en donaties. Om te kunnen investeren in onderzoek, moeten ze op bepaalde inkomsten kunnen rekenen. Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van Nederlandse Loterij kan de Brandwonden Stichting meerjarige onderzoeken doen. Bijvoorbeeld naar pijnbestrijding bij brandwonden en alternatieven voor antibiotica. En ook baanbrekend littekenonderzoek die de droom van de Brandwonden Stichting een stap dichterbij brengt: een toekomst zonder littekens.

Peter

Vrijwilliger Peter

"Het is 30 jaar geleden, maar het voelt alsof die vreselijke gasontploffing gisteren gebeurde. Mijn buurman klapte daarbij door het raam naar buiten. Doordat ik van dichtbij de impact van brandwonden heb ervaren, staat de Nederlandse Brandwonden Stichting bovenaan mijn lijstje voor vrijwilligerswerk."

Natasja

Ambassadeur Natasja

"Als meisje van 10 ben ik gepakt door een enorme steekvlam toen ik de houtkachel probeerde aan te steken. Inmiddels ben ik volwassen, maar ik leef nog steeds met de gevolgen van mijn brandwonden. Zonder de Brandwonden Stichting had ik niet meer geleefd. Toen ik me dat realiseerde besloot ik ambassadeur te worden."

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. De Nederlandse Brandwonden Stichting is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen