Afdracht Nederlandse Loterij
Terug

Waar heel Nederland wint

Bij onze spellen maak je kans op een geldprijs. Van een tientje tot de Mega Jackpot of elke maand €10.000. Maar je steunt ook de Nederlandse top- en breedtesport, TeamNL en de Oranje Leeuwinnen. En er gaan tientallen miljoenen per jaar naar 18 goede doelen. Het Diabetes Fonds, KWF Kankerbestrijding, De Hartstichting. Bijna alles wat we verdienen geven we weg voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Elk jaar weer.

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij onze spelers ontvangen 18 goede doelen, 77 sportbonden en de Nederlandse samenleving €196.059.313 Zo dragen we samen bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Rolstoelbasketballer

Ruim €52 miljoen naar de sport

De sportbonden gebruiken dit geld om zich te blijven inzetten voor de sport waar zij zo van houden. Voor jong en oud. Topsporters en amateurs. Meer weten?

Bekijk de videos

Nederlandse Loterij is supporter van de Gezonde Generatie

Nederlandse Loterij is aangesloten bij de ‘Gezonde Generatie’, een meerjarenprogramma van 20 gezondheidsorganisatie. Met als doel: onze jeugd moet in 2040 de gezondste generatie ter wereld zijn. We hebben in Nederland alles is huis om dat te kunnen realiseren. Als we niets doen, is over 20 jaar meer dan de helft van onze bevolking chronisch ziek, met alle gevolgen die daarbij horen.

Gelukkig, gezond en sportief Nederland

De missie van de Gezonde Generatie sluit naadloos aan bij die van Nederlandse Loterij; een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Dankzij onze spelers kunnen we jaarlijks een bijdrage leveren aan de sport via NOC*NSF en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. En we doen meer dan alleen onze opbrengst afdragen. We hebben de sport gekoppeld aan de Gezonde Generatie, want sport en bewegen sluiten perfect aan op een gezonde leefstijl.

Maya

Hieraan draag jij bij

Ontdek meer over de goede doelen die je steunt met jouw deelname aan onze spellen.

Meer over de goede doelen