Tennis

Samen voor sport en goede doelen

Je kent ze vast wel, de spellen van Nederlandse Loterij: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Winkel, TOTO Sport en TOTO Casino. Maar wist je ook dat je met elk spel heel veel mooie initiatieven steunt? Voor de hele Nederlandse samenleving, sport en gezondheid.

Waar heel Nederland wint

Bij onze spellen maak je kans op een geldprijs. Van een tientje tot de Mega Jackpot of elke maand €10.000. Maar je steunt ook de Nederlandse top- en breedtesport, TeamNL en de Oranje Leeuwinnen. En er gaan tientallen miljoenen per jaar naar 18 goede doelen. Het Diabetes Fonds, KWF Kankerbestrijding, De Hartstichting. Bijna alles wat we verdienen geven we weg voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Elk jaar weer.

Voetbalvrouwen

Samen voor de sport...

Dankzij spelers zoals jij ontvangt de Nederlandse sport ieder jaar tientallen miljoenen euro's. Zo brengen we samen Nederland in beweging. Meer weten over jouw bijdrage aan de sport?

Mijn bijdrage aan de sport
Oranjefonds NLdoet

... en voor goede doelen

Elke keer dat je meespeelt steun je talloze gezondheidsinitiatieven. Zo ondersteunt het Oranje Fonds bijvoorbeeld projecten die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving.

Mijn bijdrage aan goede doelen
Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Jaarlijks reiken we de Nederlandse Loterij in Beweging prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging brengt. De winnaar ontvangt €50.000 en de overige drie genomineerden winnen ieder €5.000. Brengt jouw initiatief Nederland in beweging en wil je kans maken op deze prijs? Meld je voor 30 september aan!

Meer informatie

We geven om een gelukkig, gezond en sportief Nederland

Nederlandse Loterij geeft door

Elk jaar miljoenen euro's

Elk jaar geven we miljoenen euro's aan sport, goede doelen en de samenleving. In 2021 was dit in totaal €188 miljoen.

Meer over de afdracht

Gezonde Generatie

We werken samen met NOC*NSF en 20 gezondheidsfondsen aan één doel: Nederland heeft in 2040 de gezondste generatie van de wereld.

Meer informatie

Jouw lot is goud waard

Elke keer dat je meespeelt, maak je kans op een geweldige prijs — én je steunt honderden prachtige initiatieven. Wat dat concreet betekent? Een paar voorbeelden:

Sporters

Je helpt sportverenigingen om lidmaatschappen betaalbaar te houden

Prins Bernhard Cultuurfonds

Je steunt culturele initiatieven die mensen en ideeën samenbrengen

Hardlopen

Je zorgt dat sporters op laag en hoog niveau kunnen genieten van hun sport

Trots op onze ambassadeurs

Nederland vertellen over het belang van sport en bewegen, dat doen wij niet alleen. Dat doen ook onze toegewijde ambassadeurs. Doe jij mee?

pieter van den hoogenband

Pieter van den Hoogenband

"Sport en bewegen mogelijk maken voor iedereen is onwijs belangrijk, daarom ben ik ambassadeur."

ambassadeur nederlandse loterij bram tankink

Bram Tankink

"Als vader en ex-topsporter weet ik hoe belangrijk ondersteuning van sporters is op alle gebieden."

ambassadeur nederlandse loterij jetze plat

Jetze Plat

"Voor mensen met een handicap en ieder ander mens is het belangrijk om plezier in het sporten te krijgen om zo fit te zijn voor alle dagelijkse dingen."

Alle ambassadeurs